Balacron International

Balacron International

Balacron International is een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van omslagmateriaal. Een bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring. Met een stevige basis, die is ontstaan door de combinatie van kennis van het productieproces, vakmanschap en de laatste technologische mogelijkheden. Met als gevolg dat wij de grootste collectie omslagmaterialen ter wereld hebben, zowel vinyl als textiel. In pure en rijke kleuren, met levendige texturen en van hoge kwaliteit. Een collectie die steeds wordt aangevuld. De ontwerpers van onze eigen studio en de professionals van R&D zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en baanbrekende designs. Zodat wij ook in de toekomst vanuit een stevige basis onze klanten kunnen blijven verrassen met eigentijdse omslagmaterialen. 

Betrouwbaar

Balacron International bestaat sinds 1926. En in die ruim negentig jaar hebben wij een stevige basis gelegd. Zo kunnen wij als geen ander vergaande kennis van het productieproces, vakmanschap en de laatste technologische mogelijkheden combineren. Een combinatie waardoor wij als eerste producent van vinyl gecoate papier op de markt brachten en een totaalpakket aan omslagmateriaal aanbieden, zowel vinyl als textiel Maar Balacron International heeft meer te bieden. Wij beschikken over een wereldwijd distributienetwerk, zijn gespecialiseerd in diepdruk, reliëfdruk en zeefdruktechnieken en klanten kunnen ook na de verkoop op ons rekenen: onze service is uitstekend. Dat geldt ook voor onze producten. Deze zijn altijd van hoge kwaliteit, blinken uit in stevigheid en voldoen aan alle veiligheids- en milieu-eisen. De materialen zijn non-phthalate, FSC certified en REACH compliant.

Tijdloos

Onze eigen studio, met een team van ontwerpers, vormt samen met de fabriek het hart van onze organisatie. Zo hebben wij alles in eigen hand: productie én ontwerp. Dit maakt van Balacron een uniek bedrijf. Of u nu op zoek bent naar omslagmateriaal voor menukaarten, geloofsboeken, agenda’s of luxe verpakkingen, wij kunnen alles produceren. Van hoogstaande kwaliteit, zodat het eindproduct lang meegaat, hoe vaak en intensief het ook wordt gebruikt. Ook wat designs betreft zijn de mogelijkheden overweldigend. Een breed scala van pure en rijke kleuren en levendige texturen. En hoe verschillend de toepassingen ook zijn, ze hebben allemaal een ding gemeen: de look en feel van de materialen zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ook eigentijds en tijdloos.

Verrassend

Balacron International is een bedrijf met een rijk verleden, maar onze blik is op de toekomst gericht. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen en baanbrekende designs. Door deze vernieuwingsdrang zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo zijn wij in staat om omslagmateriaal te maken in iedere PMS kleur en in honderden verschillende reliëfs. Wij beschikken over de grootste collectie ter wereld, die ook nog eens eenvoudig te foliebestempelen en te zeefdrukken zijn. Ondanks alle mogelijkheden die er al zijn, staan wij nooit stil. Wij introduceren regelmatig nieuwe series en worden graag door onze klanten uitgedaagd om grenzen te verleggen en resultaten te behalen die precies passen bij hun wensen en eisen. Ook als we hiervoor het onmogelijke mogelijk moeten maken.