Balacron Security

Wereldwijde toonaangevende producent

Balacron Security is de toonaangevende producent van covermaterialen voor de markt van veiligheidsdocumenten. De producten worden veelvuldig gebruikt op 's werelds toonaangevende paspoortproductiemachines voor de productie van paspoorten en electronische paspoorten. 

De basismaterialen die worden gebruikt voor productie van omslagen zijn textiel of latex geïmpregneerd papier. De aangebrachte coatings zijn acryl op waterbasis. Balacron Security kan vrijwel elke kleur produceren en het oppervlak behandelen met de meest voorkomende embossingspatronen die voor veiligheidsdocumenten worden gebruikt. Ook kan met onzichtbare inkt tekst of logo’s worden aangebracht die slechts leesbaar is onder speciale lichtbronnen. De minimale productie grootte is 500 m2. Balacron Covers kan zowel in vellen als rollen produceren. Dankzij onze intensieve kwaliteitscontrole zijn we in staat om te voldoen aan de vereisten van ICAO en de hoge eisen van de toonaangevende fabrikanten van paspoorten en chipinlays. Balacron Security is praktische en flexibele houding heeft geresulteerd in een stabiele continue groei. 

Een breed aanbod van materialen en kleuren

Onze klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan materialen. We hebben een uitgebreide selectie, variërend van textieldekkingsmaterialen tot latex verzadigde papiersoorten. Er zijn verschillende texturen beschikbaar, op voorraad. We kunnen u ook de mogelijkheid bieden om speciaal voor u een specifiek type omslagmateriaal te ontwikkelen. Met betrekking tot kleuren is de sky the limit! Onze kleurexperts kunnen iedere kleur ontwikkelen die bij u past.

Levensduur

Een belangrijk document zoals een paspoort moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle Balacron Security materialen voldoen aan al deze hoge eisen. Ons covermateriaal heeft een levensduur van meer dan 10 jaar. Het is bestand tegen veelvuldig gebruik gedurende een lange periode, inclusief het duizenden keren openen en dichtdoen met behoud van de sterkte. Het nationale logo zal altijd duidelijk zichtbaar zijn en vuil en vocht heeft geen effect op de staat van het materiaal.

Hoge kwaliteitseisen

Ons uitgebreide kwaliteitscontroleprogramma stelt ons in staat te garanderen dat onze producten altijd van de hoogste kwaliteit zijn. We stellen zeer strenge kwaliteitseisen aan onze leveranciers en we onderwerpen hun leveringen aan grondige kwaliteitsinspecties. We controleren nauwgezet elke fase in het proces van het ontwerp en de productie tot de levering van het materiaal aan onze klanten. We gebruiken internationaal erkende testlaboratoria zodat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat de producten die we leveren voldoen aan de specificaties die zijn vastgelegd in de offerte. Elke zending wordt geleverd met een Certificate of Conformity.

Onzichtbare inkt en e-paspoort

Er is een toenemende vraag naar omslagmaterialen bedrukt met inkt die alleen zichtbaar is onder UV-licht. We hebben hiervoor alle expertise en middelen in huis, evenals voor het maken van omslagmateriaal voor paspoorten met een daarin verwerkte chip  of omslagen voor E-paspoorten die polycarbonaat bevatten. Onze oplossingen voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitseisen.

Meer informatie?

Als u meer informatie over onze producten wilt ontvangen of als u uw specifieke vereisten wilt bespreken, neem dan gerust contact met ons op. Ons serviceteam staat klaar om te helpen!

Balacron Security
Rokerijweg 5
1271 AH Huizen
balacron.com/security
T +31 (0) 35 524 84 34
E info@balacron.com